Elfogták a tatai környezetszennyezőket

Vágólapra másolva!
Elfogták azokat a szállítókat, akik illegálisan helyeztek el veszélyes hulladékot Tatán és Tatabányán - jelentette be a rendőrség. A gyanúsítottak a Budalakk Rt. szegedi telephelyén tárolt közel százhordónyi veszélyes anyagot rakták le illegálisan a két településen.
Vágólapra másolva!

A tatai rendőrkapitányság nyomozói elfogták a tatai és tatabányai illegális veszélyes hulladékot elhelyező szállítókat - jelentette be csütörtökön Kerekes Győző bűnügyi osztályvezető.

A nyomozó elmondta: az illegális hulladékszállítót, egy szegedi vállalkozót, aki több millió forintot kapott megbízójától, szerdán fogták el. A tatai kapitányság őrizetbe vett egy tatabányai lakost is. Egy harmadik férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, a negyedik gyanúsított ellen pedig országos körözés van érvényben.

Az egykori Budalakk Rt. szegedi telephelyén 915 darab, veszélyes hulladékot tartalmazó hordót tároltak éveken keresztül. Az egyenként 120-150 literes hordókban festékiszapot, oldószereket és színező anyagokat tároltak. Ezekből 359 darab került a tatai honvédségi ingatlanra, 138 hordó pedig egy tatabányai vállalkozás telephelyére. A többi hordót Sárbogárdon és egy másik szegedi ingatlanon helyezték el illegálisan