Irak miatt fenyegettek robbantással egy vonatot

Vágólapra másolva!
Levélben értesítette egy ismeretlen bejelentő a MÁV-ot kedden délután, hogy a Hatvanból Nyíregyházára tartó szerelvényt fel akarják robbantani. Az akció célja az Irakban szolgáló magyar katonák kivonása lett volna. A tűzszerészek azonban semmit nem találtak, a vonat menetrend szerint elindult.
Vágólapra másolva!

Bombariadó miatt vizsgáltak át egy szerelvényt a hatvani pályaudvaron kedden. A MÁV egy e-mailt kapott, amelyben azt közölte a bejelentő: tudomása van arról, hogy a Hatvanból 14.15-kor induló vonatot fel akarják robbantani. Az üzenet szerint az akció célja az lett volna, hogy elérjék a magyar katonák kivonását Irakból - mondta Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Garamvölgyi közölte: az ORFK tűzszerész szolgálata a vonatot indulás előtt átvizsgálta, de nem talált semmit, így a szerelvény menetrend szerint elindult. A tűzszerészek elkísérik a vonatot Nyíregyházáig, ahová 18 órakor érkezik. Ahol a személyvonat megáll, ott a helyi rendőrkapitányság emberei biztosítják a szerelvényt.

Az ügyben közveszéllyel való fenyegetés miatt indítanak eljárást. Megvizsgálják, hogy ki küldte az e-mailt. A bejelentés a vonat indulása előtt körülbelül két órával érkezett.