Feladta magát a zámolyi romák vezetője

Vágólapra másolva!
Önként jelentkezett a bíróságon Krasznai József, a Strasbourgba menekült zámolyi romák vezetője. Krasznait a székesfehérvári bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A férfit kétrendbeli megrontással és személyes szabadság megsértésével vádolják. Krasznai a vádirat szerint 2002-ben követte el a bűntetteket, de ezt követően nem jelent meg a bíróság előtt.
Vágólapra másolva!

Önként jelentkezett szerdán a bíróságon a 2000-ben Strasbourgba távozott zámolyi romák szószólójaként ismert Krasznai József; a férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, a Székesfehérvári Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - tájékoztatott a Fejér Megyei Bíróság.

Krasznai Józsefet kétrendbeli megrontással, tízrendbeli választási csalás vétségével és folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolják. Krasznai József, aki korábban Fejér Megyei Cigányok Független Szervezetének az elnöke, a Roma Parlament egyik vezető tisztségviselője volt, a vádirat szerint 2002-ben követte el azokat a bűntetteket, illetve vétségeket, amelyekért néhány hónapja a bíróság előtt kellett volna felelnie.

A tárgyalásokon azonban nem jelent meg, hozzátartozói szerint ismeretlen helyen, "feltehetően külföldön tartózkodott". A vádirat szerint Krasznai József 2002-ben megrontotta gyermekkorú unokahúgát, megsértette a gyereklány személyi szabadságát, a kisebbségi önkormányzati választások során pedig kisebbségi önkormányzati képviselővé való megválasztása érdekében szavazatokat vásárolt. A Székesfehérvári Városi Bíróság október 22-én tárgyalja az ügyét.