Nem meztelenkednek majd a zuglói japán fürdőben

Vágólapra másolva!
Magyarországon egyedülálló, és Európában sem mindennapos hagyományos japán fürdőt (onsen) terveznek építeni a zuglói Paskál strandon. Az onsen programterve már csak az utolsó simításokra vár, de a hagyományos meztelenkedésről valószínűleg lemondanak - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Paskálon körülbelül 300 millió forintos beruházással egy összesen 250 négyzetméter vízfelületű fürdő készülne el, hagyományos japán anyagokból, módszerekkel. Az onsenek legfőbb sajátossága a 40-45 Celsius-fokos víz, valamint, hogy e fürdőkben csak fát és követ használnak, és a szigetországi táj jellemző növényeivel díszítik - írja a Népszabadság.

Egyes japán fürdőhagyományok azonban nem tarthatók meg a magyarországi onsenben így például a vendégek meztelensége. Az eredeti japán fürdőkben ugyanis nem hordanak fürdőruhát, és a nők és férfiak, bár külön részlegben kezdenek végül közös medencében találkoznak. A vendégek kapnak ugyan egy kis kendőcskét, ám azt többnyire a fejükre teszik.

Az ötletgazda Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt-nek meg kell találnia azt a pontot, ahol a fürdő még tradicionálisnak mondható, de nem rugaszkodik el túlzottan az európai szokásoktól sem - írja a lap.