Aluljáróba csapódott a Blaha Lujza téren egy autó

Vágólapra másolva!
A villamosmegálló gyalogos lejárójába csapódott kedd hajnalban a budapesti Blaha Lujza téren egy gépkocsi. Az autó vezetője az őt megállítani akaró határőrök elől menekült. Az ütközéskor a menekülő férfi megsérült, kórházba szállították. A Blaha Lujza téren nagy a torlódás, a jelzőlámpák sem működnek.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

A Budapesti Határőr Igazgatóság munkatársai - idegenrendészeti ellenőrzés közben - kedd hajnalban az Oktogonnál vették észre, hogy egy magyar rendszámú, fekete Opel Corsa áthajtott a piros jelzésen - mondta Orodán Sándor ezredes, a Határőrség szóvivője. A határőrök üldözőbe vették, megelőzték és megállásra kényszerítették a fekete autó vezetőjét. A gépkocsivezető hátratolatott, megpróbálta kikerülni a határőrség járőrautóját. Eközben elsodorta a határőrség gépkocsijából már kiszállt egyik határőrt, meghúzta a járőr gépkocsiját és nagy sebességgel továbbhajtott.

A gépkocsi a Blaha Lujza térnél ismét a piros jelzésen próbált áthajtani. Egy szabályosan közlekedő kisteherautóval ütközött, az ütközéstől oldalra csapódott és a villamosmegállónál lévő gyalogos lejáróba zuhant. Az ütközéskor az autó vezetője - egy középkorú férfi - nyílt lábszártörést szenvedett, a mentők kórházba szállították - közölte Orodán Sándor. Elmondta, hogy a férfi erősen ittasnak látszott, ezért a határőrség kérte véralkoholszint-vizsgálatot kért. Egyelőre vizsgálják, hogy a férfi tulajdonában volt-e az által vezetett gépkocsi. Azt már megállapították, hogy az autó forgalmi engedélye körözés alatt áll.

A Blaha Lujza térnél reggel 7 órakor még tartott a balesetnél felborult jármű mentése. Lezárták a Rákóczi úton a városközpont felé vezető sávokat, valamint a Nagykörúton az Oktogon felé vezető oldalt, emiatt nagy a torlódás. A befelé haladó autóbuszokat elterelik a Rottenbiller utca-Wesselényi utca-Nagykörút-Rákóczi út útvonalra. A Blaja Lujza téren egy korábbi baleset során kidöntötték az egyik jelzőlámpa-oszlopot, ezért nem működnek a lámpák a csomópontban. A villamosok zavartalanul közlekednek.