Az MSZP szigorítaná a gyülekezési törvényt

Vágólapra másolva!
Az MSZP-frakció elnöksége négypárti egyeztetést javasol a gyülekezési törvény szigorítása érdekében. A szocialisták azt szeretnék elérni, hogy "az ordas eszmék nyílt hirdetői és követői büntetlenül ne jelenhessenek meg az utcákon a 21. századi Magyarországon".
Vágólapra másolva!

A szocialista frakció elnöksége hétfői ülésén négy párti egyeztetés kezdeményezését javasolja a gyülekezési jogról szóló törvény módosítása érdekében. Az MSZP frakció közleménye szerint "örömmel nyugtázták", hogy valamennyi politikai erő mélyen elítéli, és megengedhetetlennek tartja a készülő hungarista demonstrációt. Azt szeretnék elérni, hogy négy párti közös akarattal, úgy módosuljon a gyülekezési jogról szóló törvény, hogy "az ordas eszmék nyílt hirdetői és követői büntetlenül ne jelenhessenek meg az utcákon a 21. századi Magyarországon".

A szocialisták korábban többször akarták szigorítani a gyülekezési jogról szóló törvényt, a Fidesz és az SZDSZ azonban nem támogatta az elképzelést. Salgó László országos rendőrfőkapitány viszont csütörtökön azt mondta, hogy a rendőrség örülne a szigorításnak. Jelenleg csak akkor nem lehet tüntetést tartani, ha az aránytalanul zavarja a közlekedést. A tüntetéseket felügyelő rendőrségnek politikai szempontból nincs mérlegelési joga.