Szenvednek a környékbeliek a kőérberki építkezés miatt

Vágólapra másolva!
Porolnak és zajosak a Kőérberki lakópark építkezésén dolgozó teherautók, amivel megkeserítik a környéken lakók napjait - írja a Népszabadság. A kivitelezőt váratlanul érte a panasz, de ígérik, megoldják a gondokat. A fő problémát jelentő földutat például már csak másfél-két hónapig használják.
Vágólapra másolva!

Teherautók keltette zaj és felvert por keseríti meg a most épülő Kőérberek lakópark környékén élők napjait - írja a Népszabadság. A nagyméretű járművek ugyanis a Kőérberki útról egy földúton közelítik meg az építkezés helyszínét, ez az út pedig a budaörsi repülőtér közelében lévő lakótelep mellett húzódik. A teherautók méretüknél fogva megrongálják az útjelző táblákat, villanyoszlopokat, esős időben pedig vastag sárréteget visznek fel a Kőérberki útra. Az ott lakók, akik nem értik, hogy a teherautók miért nem a Balatoni út felől közelítik meg az építési területet, a laphoz fordultak problémájukkal. Úgy vélik, meg kellene tiltani építkezés céljából a közlekedést a Kőérberki úton.

A Tóváros nevű lakópart kivitelezőjét, az Arcadom Rt. illetékeseit váratlanul érte a probléma felvetése, mint közölték, eddig nem érkezett hozzájuk lakossági panasz. Az rt. azonban már meg is tette az első érdemi lépéseket a gondok enyhítésére. Erről Turkovics Mónika, az Arcadom Rt. kommunikációs vezetője számolt be a lapnak.

A kommunikációs vezető szerint a Kőérberki utat, illetve az említett földutat csak a beton- és a betonacél-szállító járművek használhatják, legfeljebb húsz alkalommal egy nap. Gyakran azonban ennél kevesebb autó megy arra, és azt ígérik, másfél-két hónap múlva új behajtót nyitnak a Repülőtéri útról, ezután már csak itt közlekednek a teherautók, az eddigi bekötőutak pedig mentesülnek a teherforgalom alól. Turkovics Mónika szerint már a bejelentés másnapján - szerdán - megtisztították a Kőérberki utat, és a locsolóautót ezentúl is mindig a helyszínre küldik, ha kell - derül ki a Népszabadság írásából.