Eddig maradhatott Orbán kábítószerügyi államtitkára

Nyilvános pályázat útján kiválasztották a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) három új helyettes államtitkárát. Nem erősítik meg posztján Topolánszky Ákost, aki már az Orbán-kormány alatt is betöltötte a kábítószerügyekért felelős helyettes államtitkári posztot. A sportügyekért felelős helyettes államtitkár nem pályázta meg posztját, így helyette is mást választottak.

 

A gyermek- és ifjúságügyi helyettes államtitkári posztot továbbra is Ocsovai Tamás tölti be, a sportügyekért Füleky András, a tárca jelenlegi főosztályvezetője, a kábítószerügyi koordinációért Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet eddigi osztályvezetője felel a jövőben - tudatta a tárca közleményben.

 

A tárca eddigi helyettes államtitkárai közül Topolánszky Ákos kábítószerügyi helyettes államtitkár is újra megpályázta posztját, Köpf Károly sportügyekért felelős helyettes államtitkár azonban nem indult a posztért. A gyermek- és ifjúsági ügyekért, valamint a sportért felelős helyettes államtitkárt október 1-jével, a kábítószerügyi koordináció vezetőjét október közepén nevezi ki a miniszter.

 

Szeptember 15-ig, a beadási határidőig 32 pályázat érkezett a minisztériumba - ezek közül 12 a gyermek- és ifjúsági ügyekért felelős, 10 a kábítószerügyi koordinációért felelős, 9 pedig a sportügyekért felelős helyettes államtitkári posztra. A beérkezett pályázatok közül 1 érvénytelen volt, 7 pedig nem felelt meg a kiírási feltételeknek.

 

A 24 érvényes pályázatot egy négyfős, a minisztérium szakapparátusának tagjaiból álló bizottság bírálta el. A testület a pályázati anyagok áttekintése, valamint a jelentkezők meghallgatása után úgy döntött, hogy mindhárom álláshely esetében a szakmai szempontoknak leginkább megfelelő 2-2 pályázó vehet részt az alkalmassági vizsgálaton. A kiválasztottak közül Benedek András közigazgatási államtitkár javasolta a jelöltek kinevezését a miniszternek - tartalmazza a közlemény.

 

A GYISM július végén hirdetett pályázatot a tárca három helyettes államtitkári posztjára. Gyurcsány Ferenc miniszter döntését úgy indokolta: bár elégedett a jelenlegi helyettes államtitkárok munkájával, egészen biztos szeretne lenni abban, hogy a legjobbak dolgoznak a tárcánál.

KAPCSOLÓDÓ CIKK