Miniszteri bért kaphat az orvosi kamara elnöke

Miniszteri fizetést kaphat a Magyar Orvosi Kamara új, főállású elnöke, ha az elnökség ilyen értelmű keddi döntését az októberi kamarai küldöttgyűlés is jóváhagyja. A testület korábbi elnöke havi 45 ezer forintot kapott ezért, igaz, ő másodállásban volt csak elnök - írja a Népszabadság.

Miniszteri beosztásnak megfelelő fizetést adna a Magyar Orvosi Kamara elnöksége a testület új, főállású elnökének, Éger Istvánnak. Az elnökség erről kedden döntött zárt ülésen. Ha a határozatot az október 15-re összehívott képviselő-testület is jóváhagyja, a kamarai elnök havi bruttó 810 ezer forintot kaphat fizetésként - írja a Népszabadság.

A lap szerint a kamara kasszája ugyanakkor a nyári rendkívüli küldöttgyűlések miatt meglehetősen üres. Az elnökség hitelfelvétel lehetőségét is vizsgálja, emellett javaslat született, hogy jövőre 10-15 százalékkal emeljék a kamarai tagdíjakat.

A testület távozott elnöke, Kupcsulik Péter havi 45 ezer forintért töltötte be ezt a tisztséget, igaz csak másodállásban, gyakorló orvosként.

A Magyar Gyógyszerész kamara elnöke szintén gyakorló gyógyszerész. Hávelné Szatmári Katalin tájékoztatása szerint a gyógyszerészkamarai elnökség csak költségtérítésben részesül tisztségéért.