Kényszerítő demonstrációra készülnek az orvosok

A Magyar Orvosi Kamara és az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) közös demonstrációval szeretné tárgyalásra kényszeríteni a kormányzatot a kívánt béremeléssel és a jogállási törvénnyel kapcsolatban.

A demonstráció tervét a kamara és a szakszervezet elnöke jelentette be szerdán, közös sajtótájékoztatójukon. Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke  nem árult el részleteket a demonstrációról, mindössze annyit közölt, hogy lakossági felvilágosító kampányba kezdenek.

Cser Ágnes rámutatott, hogy a 2004-es költségvetés részleteit nem ismerik, ezzel szemben a pénzügyminiszter "nulla bérfejlesztést jelentett be". Az ágazati kollektív szerződés megkötésétől az előző miniszter elzárkózott, a jogállási törvény elfogadásának folyamatában pedig nem vehetnek részt.

"Komolyan gondoljuk az együttműködést" - fogalmazott a szakszervezet elnöke, aki szerdán megbeszélést folytatott az egészségügyi miniszterrel és két államtitkárával. A kormány képviseletében az egészségügyi tárca külön akar tárgyalni az érdekképviseletekkel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK