Sunyovszky csak Orbánnal foglalkozik

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán mutatta be az új kommunikációs csapatot. A szövetség új sajtófőnöke Csépe Krisztina. Sunyovszky Szilvia színésznő hivatalos titulusa civil kapcsolatokért felelős tanácsos. Ő tartja a kapcsolatot a sajtóval például, ha Orbán lakossági rendezvényen vesz részt vagy vidékre látogat, nem a szövetség elnökeként. Hamarosan - várhatóan október végén - új székházba is költözik a párt. A tervek szerint két hét múlva választják ki a megfelelő ingatlant.

"A parlament fontos dolog, de nem kizárólagos tere a közéletnek" - mondta Orbán Viktor szerdán egy újságírókkal folytott beszélgetésen. Ezzel indokolta azt, hogy a jövőben szétválasztják a Fidesz mint szövetség és a frakció kommunikációját. A szövetség szóvivője továbbra is Révész Máriusz, aki a politikai vitákat kiváltó kérdésekben tolmácsolja a szövetség véleményét, illetve megmarad a frakciósajtó is. Ezen túlmenően azonban létrehoznak a Fideszen mint szövetségen belül egy önálló sajtóosztályt, amelynek vezetője Csépe Krisztina lesz. Ő kommunikálja a jövőben például a tagozatokkal kapcsolatos híreket.

 

A sajtóbeszélgetésen mutatták be Sunyovszky Szilviát is, akit a jövőben szintén a Fidesz alkalmaz. Orbán tagadta, hogy a színésznő feladata az lenne, hogy magánemberként mutassa be őt. Közölte: Sunyovszky hivatalos titulusa civil kapcsolatokért felelős tanácsos, és az olyan eseményekkel foglalkozik, amikor Orbán nem mint politikus vagy mint a szövetség elnöke vesz részt, például lakossági rendezvényeken vagy vidéki úton. Ahogy a pártelnök fogalmazott: Sunyovszky Orbán általános közéleti szereplésével fog foglalkozni.

 

Sunyovszky azt mondta: boldogan vállalta a felkérést, hiszen van tapasztalata a civil kapcsolattartásban, 20 éven keresztül színésznőként dolgozott. Később pedig négy évig egy diplomáciai testület tanácsosa volt. "Nem szeretek sok lábon állni" - válaszolta egy újságírói kérdésre, amely az esetleges színészi elfoglaltságokra vonatkozott. Közölte: most inkább a háttérben dolgozik, közvetít, bár szóvivőként nyilatkozhat is.

 

A beszélgetésen szóba került az új székház kérdése is. Orbán ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az általuk megbízott cég - az Ernst and Young - a csütörtöki elnökségi ülésen terjeszti be a székháznak alkalmas ingatlanok listáját. Ebből kiválasztanak hármat, amelyeket megnéznek, és várhatóan a két hét múlva esedékes elnökségi ülésen döntenek az új ingatlanról. A tervek szerint október végétől az új székházban dolgozik a legnagyobb ellenzéki párt.

 

Az európai parlamenti választásokról a Fidesz elnöke azt mondta: jelzésértékű lesz abból a szempontból, hogy a pártszimpátiát is tükrözni fogja. Elmondta: szombaton megállapodást írnak alá a Lungo Drommal. A roma szövetség nem kap delegációs jogot, de olyan személyt is jelölnek az EP-listán, akit a Lungo Drom támogat és aki a romák érdekeit is képviseli.

 

Kapcsándi Dóra

KAPCSOLÓDÓ CIKK