A magyarok fele nem dolgozna lottóötössel a zsebében

A magyarok több mint fele nem dolgozna, ha megnyerné a 3,3 milliárdot érő lottóötöst - derül ki a TNS piackutató intézet felméréséből. Ezzel mi vagyunk a csúcstartók, megelőzzük a japánokat, a briteket és a németeket is. A kutatás szerint legszívesebben a nők, az alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezők, az idősebbek és a kisvárosokban élők hagynák abba a munkát. A falusiak, a jól keresők és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők többsége azonban tovább dolgozna.

Harmincadik hete halmozódik és most hétvégén eléri a 3,3 milliárd forintot az ötös lottó főnyereménye. A minden korábbinál többet érő lottóötösnek köszönhetően az elmúlt időszakban egyre többen adtak fel lottószelvényt. Múlt héten 10,8 millió fogadást kötöttek, ami rekord. Az elmúlt negyed évben pedig 19 százalékról 30 százalékra nőtt a lottózók aránya.

A TNS piackutató intézet felmérése szerint a főnyeremény növekedésével párhuzamosan egyre többen mondják azt, hogy abbahagynák a munkát, ha a zsebükben lenne a 3,3 milliárd. Augusztus elején még csak minden negyedik válaszadó - a megkérdezettek 24,6 százaléka - mondta, hogy abbahagyná a munkáját. A várható főnyeremény növekedésével, szeptember közepén azonban már a válaszadók több mint fele - 52,5 százaléka - nyilatkozott így.

Ez nemzetközileg is kiugróan magas arány, és megelőzünk minden más országot, ahol végeztek már hasonló felmérést. A japánok mindössze 7 százaléka mondta, hogy abbahagyná a munkát a lottófőnyereménnyel a zsebében. Ennél jóval magasabb ez az arány a németeknél (35 százalék) és a briteknél (30 százalék).

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK