Pokorni a kormányt bírálta a munkanélküliség miatt

Pokorni Zoltán, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az európai uniós csatlakozástól Magyarország nem ajándékot, különböző alapokból szétosztott pénzt, hanem a verseny, a munka lehetőségét, a jobb életszínvonal elérését várja.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese Budapesten a Hajógyári szigeten tartott Polgári Majális című rendezvényen beszélt. Közölte: fontos, hogy az ország felkészülten váljon az Európai Unió tagjává, a csatlakozásnak ne legyenek vesztesei.

 

Pokorni Zoltán kitérve a tizenhárom évvel ezelőtt megalakult első szabadon választott parlament óta eltelt időszakra kifejtette: az értelmes munka az élet egyik legfontosabb feltétele, azonban a rendszerváltás óta másfél millió ember tapasztalhatta meg a munkanélküliséget.

 

Szerinte tavaly a baloldali kormány 400 ezer munkahelyet ígért, azonban az elmúlt év során 40 ezren veszítették el állásukat, így ma ugyanannyi a munkanélküli mint három évvel ezelőtt. Úgy vélte, a kormánytagoknak a politikai küzdelembe fektetetett felesleges energiákat inkább munkahelyteremtésre kellene felhasználniuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK