MDF: emelni kell a nyugdíjakat a csatlakozáskor

A Magyar Demokrata Fórum szerint a polgári kormány idején megkezdett fokozatos minimálbér-emelés megszakadt, az 50 ezer forintos összeget minél előbb 60-70 ezer forintra kellene felemelni.

Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője a párt óbudai szervezete által rendezett fórumon beszélt csütörtökön a Hajógyári-szigeten. Kifejtette: az uniós csatlakozás kapcsán a munkavállalókra ugyanolyan figyelmet kell fordítani, mint a nyugdíjasokra. Hozzátette: az MDF ellenzi azt a kormányzati pénzügyi elképzelést, miszerint a munkavállaló nyugdíjasok adót fizetnének a nyugdíj után.

 

Mint mondta, a párt szerint a csatlakozás pillanatában minden nyugdíjas minimum 10 ezer forintos havi nyugdíjemelést kellene, hogy kapjon.

 

Kitért arra: Magyarországon nő a munkanélküliség, a külföldi tőke pedig kivonul az országból, ezért gondot jelent, hogy a Széchenyi terv programjait a kormány megszüntette. Hozzátette: meg kell vizsgálni, hogy a munkapiac mely részeiből szoríthatják ki a csatlakozás után az alacsonyabb bérért foglalkoztatott külföldiek a magyar munkavállalókat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK