Közbeszerzési eljárást írtak ki az augusztus 20-i ünnepségekre

A Miniszterelnöki Hivatal hirdetmény közzétételével indított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a 2003. augusztus 20-i nemzeti ünnep központi állami rendezvényeinek megszervezésére és lebonyolítására.

A központi állami ünnep helyszínei az idén Budapesten, Székesfehérvárott és Debrecenben lesznek - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

 

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) a tárgyalásos eljárást azzal indokolta, hogy a beszerzéssel összefüggő ellenszolgáltatás és egyéb szerződéses feltételek előzetes meghatározása nem lehetséges olyan pontossággal, illetve egyértelműséggel, amely lehetővé tenné a nyílt vagy meghívásos eljárásban a legkedvezőbb ajánlat kiválasztását.

 

A kiírás szerint a rendezvényekkel kapcsolatos utómunkálatokat, a díszletek, kordonok lebontását, elszállítását, a területek felszabadítását legkésőbb augusztus 23-ig kell teljesíteni.

 

A tender szerint a jelentkezőknek az előző két évben rendelkezniük kell évente legalább 3 referenciával, amelyek együttes összege eléri a nettó 50 millió forintot, és nettó éves árbevétel érje el a 150 millió forintot.

 

A MeH tárgyalásos közbeszerzési pályázatán 2002-ben a Multimedia Concerts Kft. nyerte el az augusztus 20-i ünnepségek szervezésének jogát. A kormány tavaly 495 millió forintos költségvetési keretet határozott meg az ünnepségek lebonyolítására.

 

A 2001. augusztus 20-i állami ünnepség megszervezésére és lebonyolítására az Országimázs Központ három eseti szerződést kötött a Happy End kft.-vel, és ténylegesen 831,4 millió forintot fizetett ki.