Meleg-szappanopera készül

Melegekről szóló szappanopera leforgatásához keres szereplőket és forgatókönyvírókat a pride.hu. Az online sorozattal azt szeretnék megmutatni, hogy a melegek hogyan látják magukat, és ellensúlyozni szeretnék azt a képet, ami az egyik jelenleg futó valóságshow nyomán alakult ki.

Az elmúlt hetek valóságshow-eseményeit és az elmúlt hónapok tévéműsorait megelégelve döntött úgy a pride.hu filmes szekciója, hogy melegeknek kellene filmet készíteniük a homoszexuálisok életéről. Az internetre szánt, amatőr technikával készülő filmet költségvetés nélkül tervezik, a szereplőknek és a forgatókönyvíróknak minden ellenszolgáltatás nélkül, lelkesedésből kellene részt venniük a produkcióban. Jelentkező egyelőre még nincs, igaz, a felhívást csak kedden tették fel az internetre. "A sorozatot úgy szeretnénk megcsinálni, hogy ne legyen megbotránkoztató a heteroszexuálisoknak sem" - mondta a pride.hu főszerkesztője, Steigler Sándor, aki példaként említette, hogy a szexuális együttléteket csak érzékeltetni szeretnék, nem bemutatni - vagyis a néző csak azt látná, hogy a meleg pár együtt megy lefeküdni.

A sorozat ötletét kiváltó tévéműsorokkal kapcsolatban a főszerkesztő elmondta: nem a Való Világ második részének meleg szereplőivel vagy az ott elhangzottakkal van problémájuk, hanem a másnapi bulvársajtóban megjelenő megengedhetetlen stílusú kommentárokkal, illetve azzal a körülbelül két héttel ezelőtti botránnyal, ami miatt az RTL Klubnál elbocsátások is voltak. A két héttel ezelőtti adásban két lány beszélt arról, hogy két férfi hogyan tudja kielégíteni egymást, ennek is olyan sajtóvisszhangja volt a főszerkesztő szerint, ami rossz képet fest a melegekről. Ugyanakkor a melegek szerepeltetését akár szappanoperákban, akár valóságshow-kban alapvetően jónak tartják, mert ezzel nő a homoszexuálisok elfogadása, bár a főszerkesztő hozzátette: szerinte a teljesen sztereotip képet erősítik a Való Világban szereplő homoszexuálisok. Szinte egyedülállóan pozitív, a homoszexuálisok elfogadásának szempontjából igen hasznos volt viszont a korábban szintén az RTL Klubon futó Barátok közt című sorozat meleg szereplőjének bemutatása. "Sokan csak azért nézték a sorozatot, hogy a meleg fiú életének eseményeit kövessék" - mondta a pride.hu főszerkesztője, Steigler Sándor.

A Cuccoljunk össze! című meleg-szappanoperához február 21-ig várják a forgatókönyveket a pride.hu internetes oldalon, és azok jelentkezését is, akik szívesen szerepelnének benne. A szervezők egyelőre 10 részt szeretnének felvenni, az új részek mindig csütörtökön kerülnének ki az oldalra. A felvételek nem profi, filmes technikával készülnek, ezért egyelőre kizárólag internetes megjelenésről van szó, emellett - a szervezők szerint - egyik televíziós csatorna sem tűzne műsorra egy meleg-szappanoperát.