Folytatódik a havazás

Éjszaka is folytatódott a kedd hajnalban kezdődött havazás az ország középső és keleti felében, helyenként 30 centiméteres hó esett. A fővárosban egész éjjel szórták, tisztították a főbb útvonalakat, a főutak jól járhatók. A mellékutcákat vastag hótakaró borítja. Szerdán mindenhol előfordulhat kisebb havazás, a keleti határszélen várható nagyobb mennyiség.

A fővárosban a keddi intenzív havazás miatt éjszaka szórták, ekézték a fő és a tömegközlekedési útvonalakat. A főútvonalak már jól járhatók, a mellékutcákat vastag hótakaró borítja. A BKV minden járata rendben elindult szerda hajnalban, a metró ma sűrűbben jár. Az FKF Rt. hómunkásokat vesz fel a kijelölt helyeken. A fővárosban szerdán borult lesz az ég, kisebb havazás egész nap előfordulhat.

A MÁV vonalain valamennyi járat elindult, de a megújuló havazás miatt újra és újra  használhatatlanná válnak a váltók, és ez sok helyen késést okoz. Általában 15-20 perces késésre kell számítani. Hasonlóképpen meghosszabbodik a a vonatpótló járatok menetideje is is.

Az ország keleti részén szerdán további havazás várható, a keleti határszélen eshet nagyobb mennyiség. A nyugati országrészben szintén felhős lesz az ég, de csak kisebb havazásra kell számítani. Az erős, néhol viharos északnyugati szél főként a Bakonyban okozhat hófúvást.

A tegnap hajnalban kezdődött erős havazás szinte az egész országban nehezítette a közlekedést, sok autó megcsúszott, az utakat helyenként kamionok torlaszolták el. A fővárosban a BKV-járatok nagy része 20 percet késett, a legrosszabb helyzet a hegyi utakon volt. Több villamosjáratnál a váltók tisztítására kellett várni. Piliscsabánál halálos baleset is történt tegnap: a 10-es úton egy személyautó megcsúszott, árokba hajtott, ott pedig egy oszlopnak ütközött. Az autóban egy házaspár vesztette életét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK