Titkos bizonyítékok a móri Kaiser Edével szemben

A Népszabadság információi szerint a nyomozóknak objektív bizonyítékaik vannak arra, hogy Kaiser Ede és Hajdú László a móri mészárosok. A rendőrök szerint egy videofelvétel egyértelműen alátámasztja azt a gyanújukat, hogy Kaiser Ede részt vett a Mammut üzletkozpontban található pénzváltó kifosztásában.

Zsombok György alezredes, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság főosztályvezetője elmondta: a nyomozás adatai szerint fennáll az alapos gyanú, hogy Kaiser Ede részt vett abban a bűncselekményben, amelyben 2001. november 28-án betörtek a Mammut II. bevásárlóközpont egyik pénzváltójába, és nyolcmillió forintot elraboltak. A Népszabadság rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja: videofelvételek bizonyítják, hogy Kaiser Ede részt vett a pénzváltó elleni támadásban. A felvételen állítólag tisztán látszik, hogy Kaiser az egyike azoknak, akik betörik a pénzváltó ajtaját. Az ügyben kedden gyanúsítottként hallgatták meg a móri mészárlással is gyanúsított Kaiser Edét.

A betörés két másik gyanúsítottját - akiknek rokonai alibit igazoltak a nyolc áldozatot követelő móri bankrablás egyik gyanúsítottjának, K. Edének - múlt héten kedden fogták el kommandósok, és pénteken helyezte őket előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Az egyik fiatalember húga a móri rablógyilkosság egyik gyanúsítottjának, Kaiser Edének utóbb alibit igazolt, a másik férfi barátnőjének az édesanyja szintén állította, hogy a móri bankfiók elleni támadás délutánján járt nála Kaiser Ede.

Lantos Gyöngyi ügyvéd, Kaiser Ede védője szerint védence megértette a gyanúsítást, és panasszal él ellene, mert állítása szerint nem követte el a budai rablást.

A Népszabadság információ szerint a rendőrség az elkövetkező hetekben további súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja meg Kaisert és feltételezett bűntársát, a volt idegenlégiós Hajdú Lászlót.

A móri bankrablás ügyében a rendőrség július végén vette őrizetbe és gyanúsította meg Kaiser Edét és Hajdú Lászlót. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat, amit októberben öt hónappal meghosszabbítottak. A rendőrség korábban egyesítette a móri bankrablás, valamint egy csepeli postarablás, illetve egy budaörsi fegyveres rablás nyomozását, miután mindhárom bűncselekmény elkövetésével Hajdú Lászlót és Kaiser Edét gyanúsítják. A Népszabadság rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a rendőrség egyre biztosabb abban, hogy Kaiser és Hajdú a móri mészárosok. A rendőrök azt állítják, hogy olyan objektív bizonyítékaik vanak, amelyekről eddig sem a sajtó, sem a gyanúsítottak védői nem szereztek tudomást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK