Sok a közepesnek tartott politikus

A politikusok többsége jelenleg közepes megítélés alá esik a januári közvélemény-kutatásban megkérdezettek véleménye szerint. A népszerűségi listát Dávid Ibolya vezeti, akit Mádl Ferenc köztársasági elnök, Medgyessy Péter miniszterelnök és Bárándy Péter igazságügyi miniszter követ.

Az elmúlt évtizedekben ritkán volt ilyen sok közepesen értékelt politikus - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos januári közvélemény-kutatása alapján. A közepesnek megítélt politikusok egy részét kevéssé ismerik az emberek (ide tartozik Herényi Károly, Kiss Péter, Csillag István és Németh Imre), másik részüknél pedig nagyjából kiegyenlítődnek a rossz és jó vélemények, így kerülnek a középmezőnybe, ide tartozik Kovács László, Kuncze Gábor, és Orbán Viktor is.  Az utóbbi politikusok ott vannak a legtöbb szimpátiát élvezők között: Kuncze 19 százaléktól, Orbán és Kovács 22-22-től kapta a legmagasabb értékelést. Ugyanennyien fejezték ki maximális rokonszenvüket Dávid Ibolyával és Mádl Ferenccel kapcsolatban is. A legtöbben Medgyessy Pétert jutalmazták a legjobb értékeléssel.

A népszerűségi rangsor legelején Dávid Ibolya áll, őt azonos pontszámmal követi a köztársasági elnök és a miniszterelnök, csakúgy, mint az elmúlt hónapokban. Mindkettőjükről elmondható, hogy hivatalba lépésük óta folyamatosan népszerűek. Az élmezőnyben található még Szili Katalin, Csehák Judit és Jánosi György. A népszerűségi lista legvégén Csurka István, Thürmer Gyula, és Kövér László áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKK