Medgyessy beköltözött Mádl szobájába

Első munkanapját tölti hétfőn az Országház déli szárnyában található irodájában Medgyessy Péter miniszterelnök, aki titkárságával vasárnap költözött a köztársasági elnök korábbi szobájába. Az államfő múlt héten áttette székhelyét a budavári Sándor-palotába.

Medgyessy Péter hétfőn elmondta: nem kért átalakításokat a dolgozószobában. "Semmi lényegeset nem cseréltünk a szoba berendezésén. Az íróasztalomra tettem egy fényképet, amely feleségemet és engem ábrázol, oda került egy régi földgömb, valamint egy virág, amely édesanyámtól származik" - mondta a miniszterelnök.

Medgyessy Péter közölte azt is, hogy nem áll szándékában átköltözni a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épületébe. Úgy vélte, a költözés túl nagy költségekkel járna. Megerősítette a miniszterelnök, hogy a kormányüléseket a jövőben a Parlamentben tartják.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő közölte: a miniszterelnöki irodának és titkárságnak eddig helyet adó négy szobát - Mádl Ferenc kérésének megfelelően - a köztársasági elnök fogja használni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK