Gyilkosság megrendelésre

Felesége és apósa megbízására vert és ölt meg két fiatalember múlt hét csütörtökén egy budapesti férfit, egy újpesti vezérszurkolót. A rendőrök a nyomozás során ellentmondást találtak a 28 éves asszony és 48 éves apja vallomásaiban, míg végül mindkét személy elismerte, hogy két fiatalembert béreltek fel az asszonyt bántalmazó 29 éves férj meggyilkolására. A két férfi különös kegyetlenséggel végzett az áldozattal. A felbujtók, a közvetítő és az elkövetők előzetes letartóztatásba kerültek, ellenük előre kitervelt, nyereségvágyból, aljas indokkal, különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény ügyében indult meg a nyomozás.

2003. január 23-án este a Budapest IV., Északi összekötő vasúti híd Lőwy Izsák utcai feljárójánál járókelők fedeztek fel egy 29 éves sérült férfit. A mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársai a súlyosan sérült férfin már nem tudtak segíteni, a sértett az elszenvedett sérülések következtében életét vesztette. A helyszíni szemle adatai, valamint az igazságügyi orvos-szakértő bevonásával elvégzett boncolás eredménye szerint az elkövető különös kegyetlenséggel ölte meg áldozatát. A férfi az Újpest ismert vezérszurkolója volt.

A nyomozók kihallgatták az áldozat feleségét, valamint apósát, akik több alkalommal kerültek saját magukkal és egymással ellentmondásba. A feleség végül beismerő vallomásában előadta, hogy néhai férjével évekkel ezelőtt megromlott a viszonyuk, korábban a férfi több alkalommal bántalmazta, ezért döntött úgy, hogy megtorolja az elszenvedett sérelmeket. Alkalmi ismerősét, egy 23 éves férfit kérte meg, hogy szerezzen olyan személyeket, akik pénzért cserébe hajlandóak megverni férjét. A férfi két fiatalembert szervezett be, akik 150.000 forintért vállalták a férj megverését, illetve megölését. A verőlegények 2003. január 23-án 50.000 forintot vettek át megbízójuktól, a feleségtől.

A későbbi áldozatot felesége csalta a bűncselekmény helyszínére, ahol a két férfi megtámadta és kegyetlen módon megölte a 29 éves férfit. Az egyik elkövető egy baseballütővel több esetben ütötte fejen a sértettet, majd társa a már hason fekvő áldozatot egy esetben fejen, illetve több esetben hátba szúrta, oly módon, hogy az elkövetés eszköze a testen teljesen keresztül hatolt.

A férfiak - elfogásukat követően - részletes beismerő vallomást tettek, elmondták, hogy az asszonytól és annak apjától a férj megölésére kaptak megbízást. A bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, velük szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztály Élet- és Ifjúságvédelmi Osztály Életvédelmi Alosztálya folytatja le.

KAPCSOLÓDÓ CIKK