Elfogyott az alkatrész a motorvonatokhoz

Leállt a tengelycsere Szolnokon, mert elfogytak a meghibásodott motorvonatok javításához szükséges alkatrészek. Új szállítmány várhatóan márciusban érkezik Csehországból. Eddig 242 motorvonatot vizsgáltak át, ezek közül 88 darabot találtak hibásnak.

Leállt a tengelycsere Szolnokon, mert elfogytak a motorvonatok javításához szükséges alkatrészek. Eddig 242 darab motorvonat ultrahangos vizsgálata zárult le a MÁV Rt.-nél, melyek közül 88 darabot találtak hibásnak. A javításukhoz szükséges első 30 tengely egy hónap múlva érkezik meg Csehországból.

A vasúttársaság szerdán késő este, azonnali hatállyal 259 Bz-motorkocsijából 219-et kivont a forgalomból. A folyamatban lévő gépészeti vizsgálatok során a szakértők megállapították, hogy egyes Bz-motorkocsik tengelyeinél repedések keletkeztek. Az eddigi mérések azt mutatták, hogy a kocsik egyharmadánál vannak olyan repedések, amelyek töréshez, és így a járművek kisiklásához vezethetnek.

A vasúttársaság szerint nincs közvetlen veszély, a balesetek megelőzése érdekében azonban a hibák teljes körű kivizsgálása és a szükséges javítások elvégzéséig a MÁV más járművek átcsoportosításával oldja meg az utasok kiszolgálását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK