MDF: tizenöt megyében Dávid Ibolya az elnökjelölt

Tizenöt megyében Dávid Ibolyának, az MDF jelenlegi elnökének újraválasztását ajánlja a helyi választmány - közölte Csáky András országos választmányi elnök. Az alapszabály szerint egy megyei szervezet két elnökjelöltre és öt elnökségi tagra tehet javaslatot.

Az országos választmány elnöke tájékoztatása szerint Bács-Kiskun megyében az elnöki posztra második helyen Lezsák Sándort, az MDF egyik alapítóját javasolják az elnöki tisztségre, két megyében, Csongrádban és Veszprémben pedig Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét ajánlják szintén második helyen erre a posztra.

Csáky András elmondta azt is, hogy még négy megyében és Budapesten kell megtartani a jelölőgyűléseket, amelyek a jövő héten lesznek.

Közlése szerint az elnökségi tagságra eddig Boross Péter volt miniszterelnök, Katona Kálmán, az országos gyűlést előkészítő bizottság vezetője, Gémesi György, Szőke László, a budapesti választmány elnöke, Lezsák Sándor, Medgyasszay László parlamenti képviselő, valamint Pongrácz Tibor jelenlegi elnökségi tag és Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere kapta a legtöbb jelölést.

Az országos választmány január 25-i ülésén teszi meg személyi javaslatait a február 15-16-i országos gyűlésnek az MDF vezetői tisztségeire.