Közlekedés - péntek

Vidéki utak

Az M1- es és M3- as autópályákon a 2002-es matricák január 31- ig érvényesek. Az M5-ös autópályán ezentúl Budapesttől Kecskemétig 2000 forintot, A Kecskemét és Kiskunfélegyháza közötti szakaszon pedig 800 forintot kell fizetni. Az M7-es és az M3-as Füzesabony és Polgár közti szakasza január 15- től csak matricával használható.

Javítják a burkolatot az M1-esen a Győr felé vezető oldalon az 52-es km-nél és az M0-ás autóút M1-es felé vezető oldalán.

Az autópályák, főutak nagyrészt felszáradóban vannak, de Kecskemét és Veszprém környékén előfordulnak lefagyott vízátfolyások. Az alsóbbrendű utak sok helyen hókásásak, jégbordásak, de mindenütt járhatóak.

Az M3- as káli és emődi szakaszán Orosháza és Szentes környékén, illetve Borsod megye nagy részén ködre kell számítani.

A 6-os főúton Pécsett a 197-es km-nél a külső sávot lezárták.

A 8-as főúton Székesfehérvár és Inota között több szakaszon sebességkorlátozásra kell számítani.

Kátyúznak, útszűkületekre kell számítani az 5-ös főúton Kiskunfélegyháza közelében, az 51-esen Dömsödtől az 52-es úti elágazásig, majd Dunapataj és Kalocsa között, az 52-esen Fülöpházától Soltig, az 54-esen pedig Soltvadkert és a hajósi elágazás között.

A 26- os főúton Miskolcon csőtörés miatt felbontották az aszfaltot.

Budapest

Budapest fő- és tömegközlekedési útvonalai sónedvesek. A mellékutcákban még számítani kell síkos útszakaszokra.

A Fehérvári út és a Bocskai út kereszteződésében közműépítés miatt minden irányban sávlezárások nehezítik a közlekedést. A Fehérvári útra a Petőfi híd irányából a Bogdánfy utca-Budafoki út-Prielle Kornélia utca útvonalon lehet eljutni, a Bocskai út és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszon pedig változatlanul csak a BKV járművei közlekedhetnek.

Felbontották a burkolatot az Izabella utcában a Wesselényi utcánál a Dohány utca felé, az Aradi utca előtt pedig az Andrássy út irányába haladó oldalon, valamint a József Attila utcában az Október 6. utca előtt az Andrássy út felé vezető oldalon.

Nem működnek a jelzőlámpák a Kálvin téren és Pesterzsébeten a Határ út-Nagysándor József utca csomópontban.

A XIV. kerületben a Hungária körúton a Tábornok utcánál a Kacsóh Ponrác úti felüljáró felé vezető külső sávot elkerítették.