Doszpot a pénzügyminiszter engedélyére vár

Doszpot Péter MSZP-s képviselő csütörtökön eljuttatta kérelmét a Pénzügyminisztériumhoz, hogy a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) különleges ügyek osztályát vezethesse. A pénzügyminiszternek 30 napja van a kérelem elbírálására.

Csütörtökön megérkezett Doszpot Péter szocialista országgyűlési képviselő, egykori rendőr nyomozó kérelme a Pénzügyminisztériumhoz - közölték az [origo]-val a minisztérium sajtóosztályán. László Csaba pénzügyminiszternek 30 napja van a kérelem elbírálására, de várhatóan néhány napon belül dönt. Doszpot a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) különleges ügyek osztályát vezetné a jövőben.

Amennyiben az engedély megérkezik, és Doszpotot kinevezik, a köztisztviselői pozíció összeférhetetlen az országgyűlési képviselőséggel, így a politikusnak 30 napon belül le kell mondania mandátumáról. Az engedély kézhez vételét követően pár napon belül hivatalosan is bejelenti lemondását - mondta Doszpot az [origo]-nak.

Doszpot az MSZP országos listájának 19. helyéről került be az Országgyűlésbe, utódjáról a párt elnökségének előterjesztése alapján az országos választmány dönt. Utódként több név is felmerült. Először Veér András pszichiáter, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet volt főigazgatója és Nemcsók János volt dunai kormánybiztos neve került szóba. A szocialista párt vezetőségében sajtóinformációk szerint az is felmerült, hogy egy roma politikus kerülhetne Doszpot helyére. A párt országos listáján több roma politikus - többek között Benga Oláh Tibor és Labodáné Lakatos Szilvia - szerepel. A legutóbbi hírek szerint azonban Vadász János, a közszolgálati reformért felelős kormánymegbízott az esélyes.

KAPCSOLÓDÓ CIKK