Állami pénzből bírálják a kormányt

Egy alapítványon keresztül közvetve állami pénzekhez jut az a vállalkozás, amelyik az üvegzseb.hu oldalt működteti. A honlapon a Medgyessy-kormányt élesen bíráló, gunyoros írások olvashatóak.

Közvetve állami pénzeket is kap az üvegzseb.hu oldalait működtető vállalkozás. Ezen a honlapon elsősorban Keller László közpénzügyi államtitkár eddigi tevékenységét bírálják, de más kormánypárti politikusokat sem kímélnek. Medgyessy Péter miniszterelnökről, Demszky Gábor főpolgármesterről vagy a Miniszterelnöki Hivatal pályázatairól is olvashatóak kritikus hangvételű írások.

Az oldalt működtető Netrióta Kft. a Természet és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány által alapított vállalkozás. Az előző kormány által létrehozott közalapítvány (amelynek fő tevékenysége a Heti Válasz című hetilap kiadása) 2001-ben 1,5 milliárd, tavaly 500, idén 50 millió forint költségvetési támogatást kapott. Így a Netrióta Kft. is kap pénzt a kormánytól, amiből most a kormány tevékenységét bírálják.

Elek István, a közalapítvány kuratóriumának elnöke az [origo]-nak elismerte, hogy közvetve állami pénzből tartják fenn az üvegzseb.hu-t. A Netrióta Kft. a közalapítvány által alapított vállalkozás, működését a közalapítvány finanszírozza. A vállalkozást azért hozták létre, hogy a gondola.hu internetes oldalt fenntartsák, de az üvegzseb.hu-t is a kft. finanszírozza, vagyis közvetve állami pénzből működik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK