Nem találtak tárgyi bizonyítékot Papa ellen

Nincs újabb bizonyíték Sándor István titkosított perében. A bizonyítási eljárás már a legvégén tart, de eddig tárgyi bizonyíték nem került elő. Az ügyészség változatlanul csak azokra a tanúkra alapozza a vádat, akik még a nyomozati szakban tettek vallomást a volt rendőrtiszt ellen .

Végéhez közeledik Sándor István egykori rendőrtiszt pere. A tavaly májusban kezdődött per zárt ajtók mögötti tárgyalásain eddig egyetlen tárgyi bizonyíték sem került elő - állítja Hegedűs László, Papa ügyvédje. A védelem szerint a vád tanúinak vallomásai pedig nem tudták igazolni a volt rendőrnyomozó bűnösségét. Sándor István eddig minden vádat tagadott és azt is állította, hogy egy kivételével nem is ismeri a többi vádlottat, akikkel az ügyészség szerint összejátszott.

Az ügyészség azonban továbbra is fenntartja mind a négy vádpontot. Sódor István fővárosi főügyész az [origo]-nak  nem nyilatozott az ügyről, így nem beszélt arról, előállnak-e tárgyi bizonyítékokkal vagy módosítják-e a vádiratot. Február elején várhatóan ítéletet hirdet a Fővárosi Bíróság az ügyben.

Az ügy fő kérdése, hogy Papa a szervezett alvilágba beépült rendőrnyomozó, vagy rendőrként dolgozó maffiózó volt-e. Az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatóságának nyugalmazott alezredesét két rendbeli vesztegetéssel, egy rendbeli hivatali visszaéléssel, és egy hamis tanúzásra felbujtással vádolják.

A hivatali visszaéléssel kapcsolatos vádpont M. János balatoni vállalkozó 1997-ben történt felrobbantásával függ össze. A hivatali visszaélés vádpontja tartalmazza azt is, hogy Sándor István vádlott-társával közösen cégeket alapított és 300 ezer forintot kapott. A Papa védője ezzel kapcsolatban korábban közölte: tudomása szerint nem indult büntetőeljárás M. János halála kapcsán, így pedig érthetetlen az is, miképpen befolyásolhatta azt Sándor István.

Az egyik vesztegetéssel kapcsolatos vádpont szerint Sándor István félmillió forintot vett át azért cserébe, hogy meghiúsítsa egy súlyos közlekedési bűncselekménnyel gyanúsított személy őrizetbe vételét. A hamis tanúzásra felbujtás vádpontja pedig egy adócsalási üggyel áll összefüggésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK