Közlekedés - kedd - délután

2003.01.14. 17:24

Budapest

Budapesten kedd este nem végeznek sebességmérést.

A magasabban fekvő területeken és a Duna mentén ködös, párás a levegő, ezért ajánlatos óvatosabban közlekedni. Az ónos ködszitálás miatt ismét szórják a fő és a tömegközlekedési útvonalakat szükség szerint. A BKV járatai egyelőre rendben közlekednek.

A Fehérvári út és a Bocskai út kereszteződését érdemes elkerülni, mert az átépítés miatt minden irányban sávlezárás okoz torlódást.

Vidéki utak

A személyautósoknak kifelé Sopronnál félóra a várakozás. A teherautósok kifelé Hegyeshalomnál és Rábafüzesnél két órás várakozással számoljanak.

Javítják a burkolatot az M1-en a Győr felé vezető oldalon az 52-es km-nél és az M0-ás autóút M1-es felé vezető oldalán.

Január 15-től már csak matricával használható az M3-as új szakasza és az M7-es autópálya is. Fontos és jó hír, hogy az M1-es Biatorbágytól Budapestig (és csak ebben az irányban) díjmentes lesz, és az M7-esen pedig Érdig, nem pedig az M0-ás autóútig tart az ingyenes szakasz.

Enyhült az idő, ónos szitálást már csak Cegléd, Kiskunhalas, Veszprém, Szombathely és Fertőszentmiklós térségéből jeleznek. Sokfelé eső esik. Az autópályák és a főutak többsége hómentes, fekete. Havas, hókásás főútszakaszok már csak Borsodban és Csongrád megyében fordulnak elő. Köd ereszkedett országunk északkeleti területére. Eger környékén, valamint az M3-ason és a 3-as főúton, Gyöngyös és Füzesabony között helyenként csak 100m a látótávolság. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád völgyében még tizenöt mellékút egy nyomon, vagy nehezen járható. A burkolat a fő és mellékutakon rendkívül síkos, néhol jeges.