Közlekedés - csütörtök

Budapest

Budapesten jelenleg nem végeznek sebességmérést.

A fővárosban ismét havazik, a fő- és tömegközlekedési útvonalak az ekézés és a szórás eredményeképpen egyelőre vizesek, latyakosak. A mellékutcákban még sok helyen havas, síkos a burkolat. Az FKF Rt. közel 100 géppel folyamatosan dolgozik az utak tisztításán. A BKV. minden járata közlekedik, jelentősebb késésekről nem érkeztek hírek, de számítani kell arra, hogy lelassul a forgalom.

Változatlanul érdemes a tömegközlekedési járművekkel utazni, napközben a két metró és a Kisföldalatti ma is gyakrabban indul, a 41-es villamosokat meghosszabbított útvonalon a Deák Ferenc térig közlekedteti a BKV Rt., azért hogy a Belváros gyorsabban elérhető legyen.

A forgalom közepes, a mai napon az átlagosnál több baleset nem volt. A Soroksári úton a Kvassay Jenő útnál egy teherautóról leborult a rakománya, emiatt a kifelé vezető irányban torlódás alakult ki.

Kőbányán az Állomás utcában a Hölgy utcánál egy autóbusz és egy személygépkocsi ütközött össze. A helyszínelés tart.

Vidéki utak

A személyautósok kifelé Sopronnál és Hegyeshalomnál félórás, míg a teherautósok Hegyeshalomnál befelé egy órás várakozással számoljanak.

Az M1-es és M3-as autópályára vásárolt tavalyi matricák 2003. január 31. érvényesek. A január havi matricát, és január 1.-től a heti matricát még a régi áron vásárolhatják meg. Változott az M5-ös autópálya használati díja. Budapesttől Kecskemétig egyszeri használatért 2000,-Ft-ot, a Kecskemét és Kiskunfélegyháza közötti szakaszon 800,- Ft-ot kell fizetni. Az M7-es autópálya, valamint az M3-as Füzesabony és Polgár közötti szakasza még díjmentesen használható.

Az 5-ös főúton Alsónémediben 7.5 tonnás, Kiskunfélegyházán pedig 5 tonnás súlykorlátozást vezettek be. Az ennél nehezebb teherjárművek csak célfuvarban hajthatnak be, a többinek kerülni kell. A 6-os főúton Pécsett távhővezeték építése miatt sávlezárás van. A 8-as főúton Székesfehérvár és Inota között több szakaszon sebességkorlátozásra kell számítani.

Sokat javult a helyzet a reggeli állapotokhoz képest. Már csak Borsod-Abaúj- Zemplén és Heves megye nagy részén, Nógrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár- Bereg és Jász- Nagykun-Szolnok megye kisebb területein, Pest megyében Vác és Esztergom térségében, továbbá Komárom- Esztergom megyében havazik.

A főutak havasak, hókásásak, többnyire két nyomon járhatók. A mellékutak a legtöbb helyen a korábbi havazástól még lassabban járhatók. A tegnapi havazás és hófúvás után sok a járhatatlan mellékút, a legtöbb a Bakonyban, a Vértesben, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén található. A Határőrség tájékoztatása szerint a szlovéniai télies viszonyok miatt újra lezárták Rédicsnél a határátkelőt a kamionforgalom elől.