Keller: Nem tanúvallomásért fizettem

A Magyar Nemzet állításával szemben nem fizetettem senkinek sem tanúvallomásért - közölte Keller László közpénzekért felelős politikai államtitkár. A politikus a napilap csütörtöki számában megjelent cikkére reagált, amiben azt állították, hogy Keller pénzt adott egy ellene folyó perben beidézett tanúnak.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról számol be, hogy Keller László ötezer forintot adott egy magát hungaristának valló férfinak, akit a Hajdú Demeter Dénes író - Demeter Ervin fideszes képviselő, volt nemzetbiztonsági miniszter édesapja - és közte folyó perben tanúként idéztek be. Az elsőfokú ítélet szerint Keller László megsértette Hajdú Demeter Dénes személyiségi jogait, amikor valótlanul állította róla, hogy a hungarista mozgalom tagja.

"A Budaörsi Városi Bíróság körülbelül egy évvel ezelőtt tanúként idézte meg Sz. K. T. -t és feleségét" - közölte a politikus, aki beszámol arról, hogy a férfi a tárgyalás előtt azzal fordult hozzá, hogy anyagi helyzete miatt nem tud eleget tenni megjelenési kötelezettségének; felesége és ő beteges, nehéz körülmények között élő, szűkös anyagiakkal rendelkező emberek. "A Magyar Nemzet és a Fidesz elnökségének állításával ellentétben a Budaörsi Városi Bíróság előtt a pénzátadás tényét és célját bejelentettem, a bíróság az ügyben problémát nem látott" - közölte Keller.