Egy kattintás a Fidesztől az EU elutasításáig

A Fidesz leányvállalataként működő, Orbán Viktor által vezetett polgári körök mozgalma az anyapárttal együtt hiteltelenné vált napjaink legfőbb nemzeti sorskérdésében - nyilatkozta Nyakó István, az MSZP szóvivője, annak kapcsán, hogy a Fidesz honlapjáról közvetlen elérhető az EU-csatlakozás ellen uszító weboldal.

Az SZDSZ a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján Eörsi Mátyás parlamenti képviselő felolvasott egy, a polgári körök internetes oldalán közzétett felhívást, amely az áprilisi népszavazáson az EU-csatlakozás elutasítására szólítja fel híveit. Eörsi Mátyás szerint Orbán Viktor volt miniszterelnöknek, a polgári körök összehívójának számot kell adnia arról, hogy miként viszonyul az idézett nyilatkozathoz.

Erre reagálva Hende Csaba, Orbán Viktor kabinetfőnöke hangsúlyozta, az ő honlapjuk a hajramagyarorszag.hu, jelezve, hogy a polgári körök internetes honlapján megjelent felhívás nem Orbán Viktor véleményét tükrözi.

Németh Zsolt, a Fidesz alelnöke a szabad demokrata politikus által bemutatott unióellenes polgári körös honlappal kapcsolatban leszögezte: Orbán Viktornak, illetve a volt kormányfő tagságát is bíró Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek önálló honlapja van, és azon nem szerepel az idézett felhívás.

- Orbán Viktor csak azért a véleményért tud felelősséget vállalni, ami a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör honlapján is megtalálható - jelezte a fideszes politikus.

Nyakó István ezzel kapcsolatosan felhívta a figyelmet arra, hogy a hajramagyarorszag.hu. honlapról egy kattintással elérhető az az internetes oldal, amelyen "az ország európai uniós csatlakozása ellen mozgósító felhívás olvasható".

- Felesleges volt a kongresszusi purparlé, a kétszínűség lelepleződött - fogalmazott a szóvivő, aki az üggyel összefüggésben megjegyezte: a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.