Volán-sztrájk: továbbra sincs megállapodás

A szombati rendkívüli egyeztetésen nem sikerült megállapodniuk a feleknek, így hétfő reggel a Volán-dolgozók megtartják tervezett sztrájkjukat. A kétórás munkabeszüntetés miatt kétezer járatot törölnek, és közel 80 ezer embert érint majd.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) elnöksége szombati ülésén nem fogadta el a kormányoldal által felajánlott megállapodás-csomagot - mondta Inokai Géza, a szakszervezet elnöke az ülést követően. Hozzátette: az elnökség részleteiben és elemeiben is kifogásolta a kormány javaslatát, amely elemeiben nem tartalmaz konkrétumokat és az abban felajánlott béremelés mértéke sem kielégítő a testület véleménye szerint. Inokai megjegyezte: a szombat délutáni tárgyaláson szeretnék, ha az ÁPV Rt. újabb ajánlatot tenne.

Ha a felek nem tudnak megállapodni, akkor hétfőn reggel megtartják a sztrájkot, amely miatt kétezer buszjáratot törölnek. Azokról a településekről sem indulnak buszok, ahonnan csak a Volán szállít utasokat, a vasút nem. Ráadásul 4 óra 30-kor azoknak a buszoknak egy része is leáll két órára, amelyek már korábban elindultak. A MÁV nem indít mentesítő járatokat. A sztrájk kétórás, de a menetrend csak délutánra áll vissza. A munkabeszüntetés közel 80 ezer ember érint.

KAPCSOLÓDÓ CIKK