Közlekedés - szombat

Budapesten jelenleg nem végeznek sebességmérést.

Az M3-as autópálya új szakaszát Füzesabony és Polgár között átadták a forgalomnak. Január közepéig az új szakaszt díjmentesen használhatják.

A 3-as főúton Kistarcsánál átadták az új csomópontot. A környéken megváltozott a forgalmi rend, figyeljék a kihelyezett jelzőtáblákat. Az 5-ös főúton Alsónémediben 7.5 tonnás, Kiskunfélegyházán pedig 5 tonnás súlykorlátozást vezettek be. Az ennél nehezebb teherjárművek csak célfuvarban hajthatnak be, a többinek kerülni kell. A 6-os főúton Pécsett távhővezeték építése miatt sávlezárás van. Szigetvárnál csatornafektetés miatt kell félpályás lezárásra számítani. A 8-as főúton Székesfehérvár és Csór között szélesítik a burkolatot, több helyen csökkenteni kell a sebességet. Lassítani kell Inotánál és Hosszúperesztegnél is. A 26-os főúton Miskolcon csőtörés miatt felbontották a burkolatot. Pérnél a 81-es főúton átépítik a Győrság felé vezető út csomópontját, ezért útszűkületre számítsanak.

Az autópályák és főutak szárazak. Sátoraljaújhely és Vásárosnamény közelében deresedés miatt alakult ki néhol síkosság. Mátészalka és Nyíregyháza térségében a főutakon helyenként síkos szakaszokra lehet számítani. Putnok és Edelény közelében a mellékutakon előfordul hókása, vagy lefagyott vízátfolyás. Ködfoltokra számítsanak Szeged, Makó és Szekszárd térségében, 100 és 300 m között van a látótávolság. Mohácsnál a sűrű ködben 50 m-ig lehet ellátni.

Kompközlekedés: A Dunán a kompok általában 7.00 órától 16.00 óráig, óránként járnak. Szobnál 17.40-ig, Visegrádnál 16.35-ig, Vácnál 19.00 óráig, míg Dunakeszinél 19.40-ig közlekedik a komp. A folyó alsó szakaszán Fajsz és Fadd között műszaki okok miatt áll a komp. A Tiszán Tiszaadonynál, Balsánál, Tiszacsegénél és Tiszasülynél a komp nem közlekedik. Tiszadob és Tiszaluc, valamint Csongrád és Csépa között elbontották a pontonhidat, a komp ismét jár. Mindszentnél és Tápénál ismét jár a komp.