Volán-sztrájk: folytatódnak a tárgyalások

Nem született megállapodás a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) és a kormányoldal, valamint a munkaadói szövetség képviselői között, így a felek szombaton is folytatják a tárgyalásokat, hogy elkerülhető legyen a hétfőre tervezett Volán-sztrájk.

A felek új javaslatokról tárgyaltak pénteken az estébe nyúlóan a Munkaügyi Közvetítő Szolgálat vezetőjének közreműködésével a KKSZ budapesti székházában.

A tárgyalásokat követően Inokai Géza, a KKSZ elnöke közölte: a megbeszélések szombat délután folytatódnak azt követően, hogy délelőtt ülésezik a szakszervezet elnöksége. E rendkívüli testületi ülésen vitatják meg azokat az új javaslatokat, amelyeket pénteken kaptak kézhez.

A KKSZ elnöke részleteket az új javaslatokról nem árult el, mondván, hogy azokat még kollégái sem ismerik, így a szakszervezetnek nem lehet hivatalosan kialakított álláspontja a kérdésről. - Az érdekképviselet álláspontját csak a rendkívüli elnökségi ülést követően alakítja ki és a tárgyalásokat majd ennek alapján folytatják szombat délután - tette hozzá.

Inokai Géza annyit elárult, hogy az asztalra került tervezet egy hároméves időszakra vonatkozik. Ebben szerepel egyebek mellett egy időben eltolt bérfelzárkóztatás, valamint a bérelem mellett egyéb jövedelmi elemekre tett javaslat is.

A tárgyaláson részt vevő kormányoldali megbízottak nem kívántak nyilatkozni a megbeszélések menetéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK