Vádemelés a szegedi sorozatgyilkossági ügyben

Sorozatgyilkossággal vádol a Csongrád Megyei Főügyészség két férfit. A most elkészült vádirat szerint K. Tibor és K. Lajos négy embert ölt meg tavaly, hogy pénzt szerezzenek. Emellett a vád szerint végeztek egy korábbi társukkal is, aki fel akarta adni magát a rendőrségen.

Pigniczki József, a Csongrád Megyei Főügyészség főügyész-helyettese pénteken közölte: a két férfit nyereségvágyból, előre kitervelten és részben aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolják.

A most elkészült vádirat szerint K. Lajos tavaly augusztusban egy másik férfival próbált meg kirabolni egy ceglédi kft.-t, sikertelen kísérletük után a rendőrök keresni kezdték őket. Mivel férfi fel akarta adni magát, ezért K. Lajos és ismerőse, K. Tibor külföldre akarta szöktetni őt.

A szökéshez szükséges pénzt egy idős szegedi nőtől akarták elrabolni. Az asszony azonban ellenállt, ezért megfojtották és értékeit magukhoz vették. Mivel a férfi továbbra is jelentkezni akart a rendőrségen, K. Tibor és K. Lajos elhatározta, hogy megölik bűntársukat. Egy közös, tavaly szeptember végi italozás alkalmával nagy mennyiségű altatót kevertek italába, majd megfojtották a férfit.

Ezután 2001. októberében egy egyedülálló dorozsmai asszonyhoz tört be a rablópáros. A nő azonban az ütlegelés ellenére sem árulta el megtakarított pénzének rejtekhelyét, ezért K. Tibor főbe lőtte a 67 éves asszonyt.

Másnap hajnalban autójánál támadtak meg egy szegedi vállalkozót, akiről tudták, hogy sok készpénzt hord magánál. Mivel a vállalkozó ellenállt, ezért K. Tibor kétszer rálőtt a férfira, aki két hét múlva belehalt sérüléseibe.