Hazaengedtek 14 Örs vezér téri sérültet

14 embert hazaengedtek, így már csak heten vannak kórházban a szerdai Örs vezér téri karambol sérültjei közül. A baleset egyetlen halálos áldozata a buszsofőr, az ütközést feltehetően az ő figyelmetlensége okozta. A továbbra is kórházban maradó sérültek állapota kielégítő, többségüket csonttöréssel kezelik.

14 embert még az éjjel hazaengedtek a szerda esti Örs vezér téri baleset sérültjei közül. Kórházban jelenleg hét embert ápolnak - közölte a BKV Rt. A kórházak tájékoztatása szerint a betegek állapota kielégítő, életveszéles sérült nincs közöttük. Többségüket borda-, kulcscsont-, illetve lábszártöréssel kezelik.

A balesetben egy ember - a buszvezető - vesztette életét és huszonegyen sérültek meg, amikor összeütközött a 61-es expressz busz és a 62-es villamos az Örs vezér tér közelében. A karambolt a helyszíni szemle adatai alapján feltehetően a buszvezető figyelmetlensége okozta.

A BKV Rt. szerda este azt közölte, hogy a vezérigazgató a helyszínen soron kívül intézkedett a biztosító ott megjelent képviselőjével a sérültek mielőbbi kártalanításáról, akiket emellett az éj folyamán meg is látogattak a cég vezetői a kórházban.

Az elhunyt 59 éves sofőr hozzátartozóit csütörtökön keresik fel a BKV illetékesei, hogy kinyilvánítsák részvétüket, és gyorssegélyt juttassanak nekik. A részvénytársaság azt is közölte, hogy a buszsofőr - aki életét vesztette az ütközés során - több mint egymillió kilométert vezetett balesetmentesen. A BKV mint munkáltató, és mint szolgáltató a rendőrségi vizsgálat eredményétől függetlenül természetesen helytáll az okozott károkért - közölte a cég.

KAPCSOLÓDÓ CIKK