Módosították a Sláger Rádió szerződését

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) csütörtöki ülésén egyhangú szavazással döntött a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt-vel 1997-ben kötött műsorszolgáltatási szerződés módosításáról.

Az elmúlt napok egyeztetéseit követően a két fél megállapodott abban: a rádió vállalja a szerződés szerinti hétéves koncessziós díj megfizetését azzal, hogy az ORTT méltányos díj ellenében, 5 évre meghosszabbítja a műsorszolgáltatóval kötött szerződést.

"A műsorszolgáltatási jogosultság 5 évre történő meghosszabbítása - az egyezségi megállapodás alapján - azt követően lép hatályba, hogy a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt. a most megkötött megállapodásban rögzített időpontokban eleget tesz a díjkifizetési kötelezettségének"- áll a szerződésben.

A médiahatóság november 22-én mondta fel a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt-vel kötött műsorszolgáltatási szerződését 15 napos határidővel; az ORTT a lépés indokaként azt említette, hogy a társaság több mint egy éve nem fizette az esedékes műsorszolgáltatási díjat és annak késedelmi kamatait, s a tartozás összege már meghaladta a másfél milliárd forintot.