Bombariadó az IKEA áruházban

Bombariadó miatt elmaradt a csütörtök reggelre tervezett kibővített IKEA áruház bemutatása. Ugyanakkor a helyszínre érkezőket azzal az indokkal nem engedték az áruház közelébe, hogy nem készült el, illetve nem kapott meg egy engedélyt az üzlet. A tűzszerészek nem találtak bombát az IKEA-ban, a tervezett sajtótájékoztatót azonban csak jövő héten tartják meg.

Bombariadó miatt csütörtökön elmaradt a sajtónak meghirdetett kibővített IKEA áruház bemutatója - közölte a cég vezetősége. A Örs vezér téri parkolónál álló IKEA-munkatársak azonban azt mondták a helyszínre érkezőknek, hogy az áruház nem készült el, vagy nem kapott meg egy engedélyt. A IKEA marketing igazgatója elismerte, hogy a kint álló munkatársaik félreinformálták a megérkezőket, és azt mondta, hogy már intézkedtek, hogy ez ne forduljon elő többet.

A bombafenyegetés éjszaka érkezett telefonon a rendőrségre. A fenyegető állítólag azt mondta, hogy ma délben két másik férfi robbanószerkezetet helyez majd el az áruházban. A tűzszerészek ma 11 órára befejezték az épület átvizsgálását, és nem találtak robbanóanyagot, de a mára tervezett sajtótájékoztatót nem tartják meg - mondta az [origo]-nak az áruház marketing igazgatója. A mai tájékoztatón a sajtó képviselőinek lehetősége lett volna megnézni a sok vitát kavart új részt, és kérdéseket feltenni a kibővítéssel kapcsolatban. Az áruház megnagyobbítása ellen a környék lakói tiltakoztak, állításuk szerint a lakásaik értéke 16 százalékkal csökkent, repedések keletkeztek a falakon, a nagy zaj és por miatt szinte lakhatatlanná váltak otthonaik.

Szintén bombafenyegetés érte kedden a holland IKEA áruházakat is, ezért szerdán egyik holland IKEA sem nyitott ki. A tíz hollandiai bútoráruház közül kettőben találtak bombát a tűzszerészek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK