Egy halott, húsz sérült az Örs vezér térnél

A helyszínen meghalt annak a busznak a sofőrje, amely szerdán a kora esti órákban ütközött össze egy villamossal a fővárosban az Örs vezér tér közelében. A balesetnek további húsz sérültje van, akiket kórházba szállítottak. A sérültek közel fele súlyos, de nem életveszélyes állapotban van.

Egy ember meghalt, további húsz pedig megsérült abban a balesetben, amely a kora esti órákban történt Budapesten a Fehér út és a Gyógyszergyári út kereszteződésében. Az Örs vezér tér közelében történt szerencsétlenséget a 62-es villamos és a 61 E jelzésű busz összeütközése okozta.

Az ütközés következtében a busz sofőrje kirepült a járműből, a kerekek alá került és a helyszínen életét vesztette. A villamos utasai közül egy, a busz utasai közül 19 ember szenvedett sérüléseket - tájékoztatta az [origo] -t a BRFK sajtómunkatársa.

A sérüléseket szenvedett utasokat a helyszínre érkezett tíz mentő szállította kórházba. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az [origo]-nak elmondta, a sérültek közel fele szenvedett súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket. A szóvivő közölte, a sérültek többsége mellkasi zúzódásokat és agyrázkódást szenvedett, és volt olyan utas is, akit végtag törés gyanújával szállítottak kórházba.

A baleset akkor történt, amikor az autóbusz a Fehér útról a Gyógyszergyári útra kanyarodott, ahol összeütközött a villamossal. Az útszakaszt teljesen lezárták, csak a tömegközlekedési eszközöket engedik át.