Ítélet a fejszés gyilkosok ügyében

Nem jogerősen életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte egy 57 éves ötvöskónyi rokkantnyugdíjas férfi egyik gyilkosát a Somogy Megyei Bíróság, tettestársára pedig 15 évi fegyházbüntetést szabott ki szerdán.

- A 32 éves első rendű vádlott, többszörös visszaesőként leghamarabb 35 év múlva szabadulhat - közölte Halász Etelka, a bíróság szóvivője. Tájékoztatása szerint mind az első, mind a másodrendű vádlott, egy 19 éves fiú, enyhén értelmi fogyatékos, állapotuk azonban nem zárja ki a büntethetőségüket.

Az ügy előzménye, hogy a két férfi ez év februárjában italozáshoz akart pénz szerezni. Felkeresték a későbbi áldozatot, azt remélve, hogy a rokkantnyugdíjas nagyobb összegű pénzt tart otthon, mivel néhány nappal korábban tűzifát vásárolt. A férfit azonnal megtámadták, amint ajtót nyitott, s fejszével brutálisan végeztek vele. A tettesek végül néhány nem túl értékes tárgyat vittek el, de készpénzt nem találtak a lakásban. A vádlottak beismerték, hogy jártak az áldozat házában, de az emberöléssel egymást vádolták.

Az ítélet ellen az első rendű vádlott és védője felmentésért, a másodrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész helybenhagyta az ítéletet.