Két évig Kovács marad az MSZP elnöke

Az MSZP márciusi kongresszusán a tervek szerint nem döntenek jelentősebb személyi  változásokról . Kovács László újra indul az elnöki székért, valószínűleg a párton belüli fontosabb tisztségek sem változnak. Korábban felmerült, hogy az MSZP nevet és logót cserél, de úgy tűnik ezt is elhalasztják.

Kovács László, az MSZP elnöke szerdán, a párt elnökségi ülése után elmondta, hogy a testület javaslata szerint 2003. március 29-30-án tartják a szocialista párt következő, tisztújító kongresszusát. Az időpontról az utolsó szót az MSZP választmánya mondja ki, december 15-én.

A márciusi kongresszuson jelentősebb személyi változások nem várhatók. Kovács László szerint legfeljebb egy-két poszton lesz csere. A jelenlegi elnök megerősítette, hogy márciusban is indul az elnöki székért. Így valószínűleg ő marad a következő években is az MSZP elnöke.

A többi fontos tisztség sem cserél gazdát várhatóan. Kovács László szerint a kongresszus valószínűleg megerősíti tisztségében a személyi kérdésekben nagy befolyással bíró jelölőbizottság elnökét, Lendvai Ildikót. A párt alapszabályának módosításáért pedig Lamperth Mónika lesz továbbra is a felelős, szervezeti kérdésekért Szili Katalin, a távlati programok megújításáért a kongresszus után is Hiller István felel valószínűleg.

Korábban felmerült, hogy az MSZP nevet és logót is változtatna. Erről a pártelnök csak annyit mondott, hogy ez a kongresszus után induló belső reformfolyamat lezárása lehet inkább, mint annak kezdete. Ugyanakkor közölte: nem kizárt, hogy felmerül a kérdés a márciusi kongresszuson.