Kétszáz autója van a miniszterelnökségnek

Kétszáz autó, 484 mobiltelefon, 692 munkatárs, 13 államtitkár - derül ki a Kiss Elemér válaszaiból a Miniszterelnöki Hivatalra vonatkozó néhány érdekes adat. A MeH vezetője Répássy Róbert fideszes politikus 27 kérdésére válaszolt írásban. Kiderült az is, hogy Keller László államtitkárságának működése az elmúlt fél évben 70 millióba került a költségvetésnek és már a Medgyessy-kormány egyes közbeszerzési eljárásait is vizsgálták.

A Keller László vezette közpénzügyi államtitkárság nem végzett cégátvilágításokat - derül ki a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH) vezető miniszter válaszaiból. Kiss Elemérnek Répássy Róbert fideszes képviselő 27 kérdésére kellett írásban válaszolnia. A nyáron létrejött közpénzügyi államtitkárság 2002-ben összesen 70 millió forintjába került a költségvetésnek a miniszter válasza szerint. Kellerék tájékozódtak a Medgyessy-kormány egyes közbeszerzéseiről is, de vizsgálatot nem folytattak.

A Miniszterelnöki Hivatal által biztosított mobiltelefonok száma mintegy 20 százalékkal emelkedett a kormányváltás óta (418-ról 484-re). A november elsejei állapot szerint a MeH-nak 200 gépkocsija van, a tényleges növekmény a kormányváltás óta (nem számítva a feladatátvétellel járó gyarapodást, valamint a leselejtezett 14 autót) négy autó.

Jelenleg 692-en dolgoznak a MeH-ben, az átvételkor 667 fős volt a hivatal - derül ki a létszámmal kapcsolatos képviselői kérdésre adott válaszból (a kampány során Medgyessy Péter is bírálta a MeH túlméretezettségét). Ebből 39 állami vezetői jutattással bíró munkatárs (a kormányváltás előtt 37 volt). Kiss Elemér megjegyezte, hogy az Orbán-kormány ideje alatt megduplázódott a MeH létszáma (307-ről nőtt 667-re). A Miniszterelnöki Hivatalban 13 államtitkár dolgozik, a számuk nem nőtt az Orbán-kormány óta, ha a két volt tárca nélküli miniszteri posztból (Phare-ügyek és titkosszolgálatok) lett politikai államtitkári álláshelyet leszámítjuk, valamint a kormánybiztosi poszt megszüntetését figyelembe vesszük - válaszolt Kiss Elemér. 

Előző
  • 1
  • 2
Következő