Megsemmisített választási eredmény Dégen

Megsemmisítette a Fejér Megyei Bíróság a dégi polgármester- és képviselőválasztás eredményeit, mivel az egyik mozgóurnából hiányzott az érvényesítőlap. Így a helyiek vasárnap újra szavazhatnak.

A Fejér Megyei Bíróság döntése értelmében vasárnap ismét választásra kerül sor Dégen, a falu választópolgárai polgármestert, illetve kislistás képviselőket választanak.

A választáson Verebics Géza független jelölt, aki eddig is irányította a község önkormányzatának munkáját, mindössze egyetlen szavazattal kapott többet riválisánál. A voksolás után azonban kiderült, hogy az egyik szavazókörben a mozgó urnából hiányzott az érvényesítő lap, ezért a helyi választási bizottság a szavazás megismétléséről döntött. A határozatot a megyei választási bizottság viszont érvénytelenítette, s a mozgó urnába összesen leadott kilenc szavazatot egyaránt levonta mindkét polgármesterjelölttől.

A fellebbezést követően a Fejér Megyei Bíróság tárgyalás nélkül hatályon kívül helyezte a megyei választási bizottság döntését, s október 27-re kiírta a választások megismétlését.

A faluban két független jelölt közül választanak polgármestert.