Téli időszámítás: két hét múlva

Két hét vasárnap, október 27-én kezdődik a téli időszámítás. Hajnali 3 órakor kell majd visszaállítani az órát hajnali kettőre.

A MÁV-nál három vonatot érint az óraigazítás. A Füzesabonyból Budapestre 2 óra 55 perckor induló vonat nem indul el, hanem megvárja amíg az óra mutatója ismét - már a téli időszámítás szerint - 2 óra 55 percet mutat. A nemzetközi vonatok közül a Dacia expressz mindkét járatát Magyarországon éri az óraigazítás: a Budapestről Bukarestbe tartó vonat Lőkösházán, az ellenirányban közlekedő pedig Szolnokon tér át a téli időszámításra, és vár egy órát.

A Volán autóbuszok nemzetközi járatai az átállás éjszakáján egy órával korábban érkeznek meg külföldi célállomásaikra, induló járatot az óraállítás nem érint.

A Malév a téli menetrendjét az óraigazítás napjától, október 27-étől lépteti életbe, amely 2003. március 29-ig lesz életben.

A Mahart dunai nemzetközi forgalmat lebonyolító szárnyashajói november 3-án közlekednek az idén utoljára, a hagyományos személyhajók október végéig-november elejéig közlekednek az időjárás függvényében.