A jegyzőt büntetnék a tótújfalui tragédia miatt

A Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal kezdeményezte, hogy vonják felelősségre a lakócsai körjegyzőt. A megyei hivatal szerint intézkednie kellett volna Simek Kitti ügyében. A közelmúltban a 14 éves lány megölte nevelőapját, aki rendszeresen bántalmazta őt és édesanyját. 

Fegyelmi felelősségre vonást kezdeményezett a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal az ellen a jegyző ellen, aki három másik település mellet Tótújfalu jegyzője is. A hivatal szerint nem intézkedett a időben Simek Kitti érdekében.

A 14 éves lány a közelmúltban pisztollyal lelőtte nevelőapját.  A rendőrségen elmondta, a férfi éveken át rendszeresen bántalmazta őt és édesanyját is. A közigazgatási hivatal szerint a jegyzőhöz érkeztek olyan bejelentések, melyek alapján tudott a lány veszélyeztetettségéről, mégsem tett semmit. Azt is ki kellett volna vizsgálnia, hogy miért hiányzott a kislány rendszeresen az iskolából.

A jegyző elmarasztalásához a hozzá tartozó négy önkormányzat közös döntése szükséges, a megyei hivatal csak kezdeményezte a körjegyző elleni büntetést.  

KAPCSOLÓDÓ CIKK