Tömeggázolás egy pesti buszmegállóban

Négyen meghaltak, hárman pedig életveszélyesen megsérültek, amikor egy taxi egy buszmegállóban várakozók közé hajtott a Jászberényi utcában szombat reggel. A balesetet valószínűleg a sofőr néhány másodperces figyelmetlensége okozhatta.

Négyen meghaltak, amikor a buszmegállóban álló emberek közé hajtott egy taxi a Jászberényi úton. A szombat reggeli balesetnek három súlyos, életveszélyes sérültje van.

A jelenlegi adatok szerint a taxi vezetőjének néhány másodpercnyi figyelmetlensége okozta a balesetet. Lovász Győző alezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Osztályának illetékese elmondta, hogy az áldozatok mindannyian ukrán állampolgárok. A kórházban ápolt férfiak állapota válságos.    Lovász Győző elmondta, hogy a balesetet okozó járművet jelenleg igazságügyi műszaki szakértő vizsgálja.

A taxi vezetőjét a helyszínen megszondáztatták, és mivel a szonda elszíneződött, a sofőrt vérvétel céljából, illetve sérülései miatt kórházba szállították. Az alezredes elmondta, hogy a sofőrt - aki nem ismerte el, hogy ő vezette a járművet - halálos közúti baleset okozásával gyanúsítják. A férfit őrizetbe vették.