A Fidesz nem támogatja a márciusi uniós népszavazást

A legnagyobb ellenzéki párt elfogadhatatlannak tartja, hogy 2003. március 15-én tartsák az uniós népszavazást, mivel a csatlakozási szerződés várhatóan csak áprilisra készül el, így a választópolgárok annak tartalmát a szavazáskor nem ismerhetik - derül ki Áder János Fidesz frakcióvezető Medgyessy Péternek írott leveléből. A fideszes politikus emlékeztet: a hatályos törvény szerint ünnepnapokon nem lehet népszavazást tartani. 

Áder szerint a kormányfő eddig csak üres szóvirágokat mondott Magyarország uniós csatlakozásáról, "így csak a legfontosabbat nem tudhattuk meg, nevezetesen azt, hogy a kormány mit kíván tenni a magyar bérek felzárkóztatása, a magyar vállalkozók és gazdák versenyképességének javítása, azaz annak érdekében, hogy a magyar polgárok a csatlakozásnak ne vesztesei, hanem nyertesei lehessenek" - áll a levélben.

A Fidesz ügyvezető elnöke végül felszólította a miniszterelnököt, hogy "a népszavazás kiírásának időpontjára úgy tegyen javaslatot, hogy ezzel se a magyar emberek érdemi döntéshez való joga, se pedig a hatályos törvény ne sérüljön".

KAPCSOLÓDÓ CIKK