Vádemelési javaslat választási csalási ügyben

Befejezte a Szabolcs megyei rendőrség a nyomozást egy baktalórántházi választási csalási ügyben. A rendőrség vádemelési javaslatot tett a nyíregyházi ügyészségnél, mert a vizsgálat szerint áprilisban két férfi pénzt ígért Baktalórántházán annak, aki a Fideszre szavaz.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság  szerdai közleménye szerint a nyomozás adatai alapján Baktalórántházán a két gyanúsított 2000 forintot ígért és fizett azoknak, akik az áprilisi országgyűlési választások második fordulójában az általuk megnevezett párt jelöltjére szavaztak. Információink szerint a Fidesz jelöltjére kellett szavazni a 2000 forintokért. A körzetben Papcsák Ferenc volt a  Fidesz jelöltje, aki megnyerte a választást.

Korábban a megyében már több hasonló ügyet tárgyalt a bíróság, eddig minden esetben elmarasztalták a választási csalási ügyek vádlottjait. A Nyírbátori Városi Bíróság szeptemberben pénzbírsággal büntetett egy férfit, aki az ítélet szerint április 8-án Nyírbogáton 1200 forint értékű élelmiszercsomagokat osztogatott a választóknak. A csomagokba beletették Salamon Miklós, a Fidesz helyi képviselőjelöltjének fényképes szórólapját.

Egy másik hasonló ügyben októberben áll bíróság elé két választási csalással vádolt férfi: ők a vád szerint Kisvárdán április 18-án baromfit ígértek azoknak, akik a Fideszre szavaznak. Emellett júliusban is elítéltek , szintén a megyében történt hasonló ügyben egy férfit. Ebben az esetben a Nyírbátori Városi Bíróság 28 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki, a vádlott ugyanis Nyírlugoson egy családnak 50 ezer forintot ajánlott fel azzal a feltétellel, ha a Fidesz jelöltjére szavaznak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK