Bíróságon a lázadó fideszesek ügye

A XV. kerületi Fideszből korábban kizárt vezetők beperelték a pártot. A szerdai bírósági tárgyaláson a Fidesz jogi képviselője hajlandóságot mutatott peren kívüli megegyzésre a lázadókkal, akik egyelőre az egyezség tartalmát szeretnék megismerni. Állításukhoz azonban ragaszkodnak, miszerint jogszerűtlenül, Deutsch Tamás utasítására zárták ki őket.

A bíróságon folytatódott a XV. kerületi Fideszben még nyáron kirobbant belső viszály. A kerületi vezetőséget ugyanis Deutsch Tamás döntése alapján leváltották, és az önkormányzati választásokon sem indulhatnak a volt elnökség tagjai. Deutsch döntésének hátterében az állt, hogy a kerületben gyakoriak voltak a belső konfliktusok.

Nagy Judit Katalin, a Fidesz XV. kerületi elnökségének egyik, július végén kizárt tagja, önkormányzati képviselő azért perelte be pártját, mert szerinte jogszerűtlenül, a Fidesz alapszabályával ellenkezően zárták ki őt és társait. Nagy korábban az [origo]-nak azt mondta, hogy még értesítést sem kapott arról az ülésről, ahol végül leváltották a kerületi pártvezetésből. Mivel szerinte sorozatos szabálytalanságok történtek az ügyben, kezdeményezte Deutsch Tamás kizárását a pártból. Végül őt - és a többi volt XV. kerületi Fidesz-vezetőt - zárták ki.

Nagy azonban beperelte volt pártját. A bíróságtól azt kéri: mondják ki, hogy jogsértően váltották le, érvénytelen volt az a közgyűlés, ahol a személyét érintő döntések születtek.

A szerdai tárgyaláson a Fidesz jogi képviselője peren kívüli megegyezést javasolt Nagynak, akit meglepett az ajánlat, és egyelőre tájékozódni szeretne annak tartalmáról. A Fővárosi Bíróság jövő héten dönt a lázadó fideszesekről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK