Közlekedés - szerda

Budapest

A Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton a Csévéző utcai és az Igló utcai felüljárónál félpályás útlezárásra számítsanak, mert vizsgálják a csatornát.

Budán, a Kosztolányi Dezső téren sötétek a jelzőlámpák, rendőrök irányítják a forgalmat.

Sárgán villognak a lámpák a Gyömrői úton a Csévéző utcánál és a Törökvész úton a Csatárka utcánál.

A Szentendrei úton befelé, valamint a Budai alsó rakparton torlódnak a járművek.

Zuglóban a Vezér utcai csatornaépítés miatt gyakori a torlódás, ezért a 31-es autóbuszok mától terelőúton járnak, a Fogarasi út-Csertő utca-Füredi utca útvonalon kerülnek.

Ma adják át a forgalomnak a Szerémi út kiszélesített új útszakaszát a Hauszmann Alajos utca és a Galvani utca között, ahol ezentúl irányonként két sávon haladhat a forgalom, ugyanakkor a 6-os főút fővárosi szakaszán a Kitérő út és a Vilmos utca között még tart az útpálya szélesítése, ezért esetenként továbbra is munkagéppel okoznak útszűkületet.

A Hungária felüljárót tegnapelőtt adták át a forgalomnak, így a felüljárón minden felújított forgalmi-sáv járható és egy hete az átépített vágányokon közlekednek az 1-es villamosok a Lehel utca és a Kacsóh Pongrác út között. A Reitter Ferenc utcai gyalogos aluljáró is megújult.

A Flórián téri felüljárón már mindkét irányban közlekedhetnek, de alatta még dolgoznak a pilléreknél, így időszakosan sávlezárásra kell felkészülni a szintbeni csomópontban napközben, de ma éjszaka a függőállvány bontása miatt nagyobb korlátozás is lesz.

A Fiumei utat átadták a forgalomnak, ellenben a járdák és a peronszigetek felújítása még október végéig elhúzódik.

A Kőbányai úton a Kismartoni út és a Mázsa utca között a kifelé vezető oldalt lezárták, a másik oldalon irányonként egy sávban közlekedhetnek. A Szabadföld úton, a 3-as főút bevezető szakaszán ma burkolatjavítást végez az FKF Rt. útszűkületet okozva.

A Péceli úton, a Csabai úton és a Zrínyi utcában felújítják az útburkolatot, ezért félpályás útlezárásra számítsanak szakaszonként.

Budán a Márvány utcában a Győri útnál az útpálya két szélét lezárták. Középen egy sáv szabad, ezért csak váltakozó irányban haladhatnak át.

A Budakeszi úton a Labanc úti, a Jánoshegyi úti, a Pihenő úti és a Laktanya utcai gyalogátkelőhelyeknél terelő-szigetet építenek, ezért mindkét irányban sávlezárásra kell számítani.

A Gábor Áron utcát a Bimbó úttól lefelé a Pasaréti útig útépítés miatt egyirányúsították. Felfelé az egyik lehetséges kerülőút a Kapy utca, a másik a Hidász utca lehet. A szomszédos lefelé egyirányú Virág árkot a Lepke utca és a Pasaréti út szintén lezárták.

A Fodor utcát egyirányúsították a Szent Orbán tértől egy szakaszon vízvezeték-építése miatt.

A Tétényi úton az Etele út és a Kondorosi út között a kifelé vezető oldalt útépítés miatt lezárták. A forgalmat a másik oldalra terelik át, ahol irányonként egy sáv járható.

A Prielle Kornélia utcát a Gépgyári utcától a Sopron útig (a Szerémi út felől a Fehérvári út irányába) egyirányúsították, mert gázvezetéket építenek.

A Belvárosban a Kiskörúton a Bárczy István utcánál a külső sávot felbontották, ezért az utcába nem lehet behajtani.

A Dózsa György úton átépítik az útpályát, ezért a Hősök tere és az Ajtósi Dürer sor között útépítés miatt sávlezárásra készüljenek fel az autósok.

Az Üllői út kispesti szakaszán a Vécsey utcánál új jelzőlámpás csomópontot létesítenek, ahol korlátozásra kell számítani minden irányból.

A Köztársaság tér új burkolatot kap, ezért a Szilágyi utca és a Népszínház utca közötti útszakaszt teljes szélességben, a Luther utca és a Kenyérmező utca közötti szakaszt pedig fél szélességben lezárták.

A Csömöri út-Drégelyvár utca közötti felüljáró felújítása még tart. A hídon csak a BKV buszok hajthatnak át.

A XVI. kerületben lomtalanítanak, ezért több helyen útszűkületen kell áthajtaniuk.

Traffipax

A fővárosban szerda déltől a Béke úton a Gyermek térnél mérik a sebességet.

Vidéki utak

Sopronnál a ki és belépő, Hegyeshalomnál a kilépő személyautók fél óra várakozásra kényszerülnek. A Rábafüzesi határátkelőhelynél a kilépni szándékozó teherautósok két, a Sopronnál kilépő teherautóknak négy, a Hegyeshalomnál kilépő teherautóknak hat óra várakozásra kell számítaniuk.

Az M0- ás autópályán a 18- 22 km között folytatódik a burkolatjavítás, mindkét oldalon csak a külső sáv járható. Az M1-es autópályán négy szakaszon egy pályán halad a kétirányú forgalom. Budapest felé a tatai csomópontot lezárták, a komáromi csomópontot használhatják. A herceghalmi csomópontnál nem lehet a főváros felé felhajtani. Az M3-as autópályán a bagi és a hatvani csomópont között, valamint Gyöngyösnél két szakaszon egy pályán halad a kétirányú forgalom. Az M7-es autópálya felújítása miatt a Balaton felé vezető oldalon öt szakaszon - összesen 29 km-en - irányonként két szűkített sávon haladnak a járművek. Az M7-en a főváros felé nem használható a polgárdi, a martonvásári és az érdi csomópont.

A 3- as főúton Aszódnál és Hatvannál hídfelújítások miatt jelzőlámpa irányítja a forgalmat. Egy sávon, irányonként váltakozva lehet autózni. Miskolcon a Gömöri felüljárón fenntartási munkákat végeznek, sávlezárás zavarja a forgalmat. Az 5-ös főúton Alsónémedinél két helyen átépítik a csomópontot, ezért lassítani kell a tempót. A 6-os főúton Mecseknádasdnál, Pécsett és Szigetvárnál építési és javítási munka miatt kell lassítani. A 8-as főúton Somlóvásárhely és Tüskevár között útépítők dolgoznak, több szakaszon félpályás lezárás és jelzőőrös irányítás várható.

Az 52-es főúton a solti kis Duna hidat fél szélességben lezárták. A paksi komp napközben sűrűbben jár. A 61-es főúton Kaposvárott felújítják a Tükevári felüljárót, félszélességű lezárásra számítsanak. A 63-as főúton Székesfehérvár bevezető szakaszán csatornázás miatt van útfelbontás. A 81-esen Kisbérnél aszfaltozás, a 83-as főúton Pápa és Takácsi között út és hídépítés miatt van félpályás lezárás.